Λογότυπο Eταιρίας [302xX]
Πάνω Frame [668xX]

Ελάτε σήμερα στο ΧΟΡΕΒΑΣ Ο.Ε. για μια πιο οικονομική, φιλική προς το περιβάλλον και ασφαλή μετακίνηση με το αυτοκίνητό σας. Μετακινούμαστε με υγραέριο γιατί:

 

Οικονομία

Το πιο μεγάλο πλεονέκτημα του υγραερίου είναι το κόστος χρήσης σε σχέση με τα υγρά καύσιμα. Η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου σε σχέση με την αμόλυβδη βενζίνη ανέρχεται περίπου στο 45%.

 

Ασφάλεια

Η πίεση στο εσωτερικό της δεξαμενής και η απουσία οξυγόνου αποκλείουν την πιθανότητα έκρηξης. Σε πιθανή διαρροή το αέριο διαχέεται στο περιβάλλον και δεν συγκεντρώνεται στο γύρω χώρο όπως τα υγρά καύσιμα (σε αντίθεση δηλαδή με την βενζίνη, όπου όταν υπάρχει διαρροή, το καύσιμο ακολουθεί το όχημα και θεωρείται πιο πιθανή η εκδήλωση φωτιάς.) Οι δεξαμενές και οι συσκευές οι οποίες τοποθετούνται στα αυτοκίνητα δοκιμάζονται σε υψηλές πιέσεις και μεγάλες θερμοκρασίες , είναι πιστοποιημένες και πληρούν τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

 

Το «πράσινο» καύσιμο

Το υγραέριο θεωρείται ένα φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, γι' αυτό συχνά ονομάζεται «πράσινο» καύσιμο. Οι εκπομπές ρύπων ενός κινητήρα με υγραέριο είναι μειωμένες σε σχέση με της βενζίνης κατά:

  • 60% σε μονοξείδιο του άνθρακα (CO)
  • 40% σε υδρογονάνθρακες (HC)
  • 60% σε οξείδια του αζώτου (NOx)
  • 10% σε διοξείδιο του άνθρακα (CO2) 

Συνεπώς, το υγραέριο συμβάλλει ώστε να μειωθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να ελαττωθεί σταδιακά η ρύπανση του περιβάλλοντος.

 

Λιγότερες φθορές

Η φθορά του καταλύτη είναι πολύ μικρότερη λόγω της καθαρότητας του καυσίμου και των λιγότερων ρύπων που εκπέμπονται. Επιπροσθέτως, το υγραέριο είναι ένα καύσιμο που δεν νοθεύεται, άρα έχουμε λιγότερες φθορές λόγω νοθευμένου καυσίμου

 

Ισχύς και λειτουργία κινητήρα

Η ισχύς του κινητήρα δεν επηρεάζεται διότι το υγραέριο περιέχει περισσότερα οκτάνια από τη βενζίνη (110 περίπου). Ακόμη, εξαιτίας του γεγονότος ότι η έγχυση του LPG πραγματοποιείται από ηλεκτρονικούς ψεκαστήρες που ελέγχονται από ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (ECU), εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του κινητήρα, σαν να λειτουργούσε με το συνηθισμένο του καύσιμο.

 

Μεγαλύτερες αποστάσεις

Το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται και τα δύο καύσιμα, έχει ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να δύναται να διανύσει μεγαλύτερες αποστάσεις (σχεδόν διπλάσιες) χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό. Η αλλαγή από το ένα καύσιμο στο άλλο πραγματοποιείται είτε αυτόματα (όταν τελειώσει το υγραέριο, χρησιμοποιείται αυτόματα η βενζίνη και αντιστρόφως), είτε κατά βούληση.

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.